Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

BINE AŢI VENIT PE SITE-UL COMUNEI DRAGOTEȘTI!

Cuvântul primarului

În calitate de primar al comunei Dragotești, adresez un sincer bun venit tuturor celor ce aţi accesat acest site, în numele comunităţii acestei comune, administraţiei publice locale şi al meu personal.
Ne dorim ca pe această cale să venim în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.

Mulţumesc în numele locuitorilor, vizitatorilor din ţară şi străinătate, pentru că aţi avut curiozitatea şi dorinţa de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, să sperăm că vă vor îndemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparente.
Cu siguranţă în urma informaţiilor primite, veţi găsi măcar un lucru care vă va capta atenţia şi dorinţa de a cunoaşte pe viu frumuseţea unică a acestor meleaguri, oamenii prietenoşi, ospitalieri şi farmecul unei comune primitoare.

Cu stimă, Primar Pasăre Vili

Comuna Dragotești

Numele localităților aflate în administrație:

Dragoteşti, Corobai, Trestioara

În administrare

Suprafață: 2784 ha
Intravilan: 312 ha
Extravilan: 2472 ha
Gospodării: 827

2728

Populație

907

Locuințe

1

Nr. grădinițe

5

Nr. școli

Scoala

Scoala

Gradinita Trestioara

Gradinita Trestioara

Casă memorială Victoria Nicolae Vlad V.N.V.

Casă memorială Victoria Nicolae Vlad V.N.V.

Hotărâri ale Consiliul Local

Dispozitii ale Primarului

Toate Dispozitiile

Zilele comunei Dragotesti

Festivalul de folclor „Cântecul Văilor” este organizat de către Primăria şi Consiliul Local Drăgoteşti şi Căminul şi Centrul Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj. La manifestări participă mii de cetățeni, atât din comuna Drăgotești, cât și din localitățile învecinate.

În cadrul Festivalului de folclor „Cântecul văilor” sunt susținute recitaluri de către soliști de la Școala Populară de Artă. De asemenea, atmosfera este întreținută de către grupurile de fluierași și dansatori care participă la eveniment.

Pe lângă elementele de folclor, Festivalul găzduiește și alte atracții precum tarabele comercianților de obiecte de artizanat, tiribombe și standuri cu mici.

Casă memorială Victoria şi Nicolae Vlad

Nicolae Vlad a fost dascăl în localitatea Drăgoteşti, formând, de-a lungul timpului, multe generaţii de oameni. Mare iubitor de folclor, profesorul era un real animator cultural, realizând multe manifestări de acest gen. De cele mai multe ori era sufletul adunărilor şi petrecerilor la care mergea. Casa memorială Victoria şi Nicolae Vlad este, în prezent, nelocuită dar fiica şi ginerele o îngrijesc, fiind restaurată de curând. De trei ani, în localitatea Drăgoteşti se desfăşoară şi un festival – concurs de muzică populară care poartă numele profesorului Nicolae Vlad.

Acesta a fost comemorat, în cadrul celei de-a treia ediţii, mulţi oameni, printre care şi senatorul Ion Ruşeţ, povestind despre acest om care s-a făcut mereu iubit şi respectat.

Festivalul Concurs de Folclor ,,Nicolae Vlad”

Folclorul din Dragotesti are continuatori

Dascălul Nicolae Vlad este comemorat an de an la Drăgoteşti, în cadrul festivalului – concurs judeţean de folclor, care îi poartă numele.
Copiii sunt cei care demonstrează că muzica populară nu va pieri prea curând în timp ce rapsozii populari au o prestaţie inedită.

Organizatorii festivalului – concurs sunt Primăria şi Consiliul local Drăgoteşti, Căminul Cultural Drăgoteşti şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

Galerie Foto